Ηράκλειο: Έξι μήνες μετά το κυκλοφοριακό μπάχαλο ξεκινούν σήμερα τα έργα στον κόμβο Καλλιθέας (βίντεο) – ΗράκλειοΈξι μήνες μετά το κυκλοφοριακό φιάσκο στην ευρύτερη περιοχή της Αλικαρνασσού και 23 μήνες μετά τις δραματικές καταστάσεις πλημμυρικών φαινομένων στον κόμβο της Αλικαρνασσού, ξεκινά η δεύτερη φάση των έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης τα οποία θα υλοποιούνται σταδιακά – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

 

  • Ξεκινά η ταλαιπωρία από αύριο λόγω των έργων από Αλικαρνασσό προς τον κόμβο Καλλιθέας
  • Για 250 μέτρα η κυκλοφορία θα γίνεται στην μία λωρίδα του δρόμου
  • Το νέο αντιπλημμυρικό έργο ανάχωμα στις καταστροφές από τις δυνατές νεροποντές

Από σήμερα ξεκινά, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου νέα ταλαιπωρία για τους οδηγούς από κινούνται από Αλικαρνασσό προς τον κόμβο της Καλλιθέας, καθώς η κυκλοφορία στα πρώτα 250 μέτρα θα διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας καθώς ξεκινά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, μέσω του οποίου μεγάλες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από την περιοχή της Καλλιθέας θα οδηγούνται προς το Κατσαμπαδιανό ρέμα. 

Τα έργα θα έχουν συνολική διάρκεια 12 μήνες, με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Σκουλά να εφιστά την προσοχή των οδηγών. 

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ειδικότερα, στην πρόδρομη φάση των εργασιών, για την ανάπτυξη του εργοταξίου, θα γίνει προσωρινή στένωση του οδοστρώματος και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας στην αριστερή λωρίδα.

Η στένωση θα υλοποιηθεί σε απόσταση 250 μέτρων από τον κόμβο Αλικαρνασσού προς Βιάννο, για μήκος περίπου 120 μέτρων.

Στην 1η φάση των εργασιών θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στο ρεύμα από Βιάννο προς Ηράκλειο σε μήκος 250 μέτρων από τον κόμβο Αλικαρνασσού. Τα οχήματα που κινούνται προς Ηράκλειο θα εκτρέπονται στο αντίθετο ρεύμα το οποίο θα μετατραπεί σε ρεύμα διπλής κατεύθυνσης.

Στον κόμβο Αλικαρνασσού απαγορεύεται η αριστερή στροφή των οχημάτων που έρχονται από Βιάννο και κατευθύνονται στον Β.Ο.Α.Κ. προς Αγ. Νικόλαο. Τα οχήματα με προορισμό τον Αγ. Νικόλαο θα εκτρέπονται από τον Ι.Κ. Καλλιθέας μέσω της οδού Καράτζη.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση, σημειώνει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Κρήτης.


[ad_2]
Source link