Ερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό αμπελουργών της Λήμνου απο ενισχύσεις κατεθεσε ο Γ. Μπουρνούς

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για τον αποκλεισμό αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προσαρμογής σε παραγωγούς γεωργικών τομέων – συνολικού ύψους 26.3 εκ. ευρώ – που προήλθε από το αποθεματικό του Ταμείου Κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Γ. Μπουρνούς επισημαίνει στην ερώτησή του ότι “κατά την ανάρτηση του οριστικού πίνακα με τους δικαιούχους της εν λόγω ενίσχυσης,  που περιελάμβανε και τους καλλιεργητές οινοποιήσιμων αμπελώνων, διαπιστώθηκε ο άνευ αιτιολογίας αποκλεισμός σημαντικού αριθμού αμπελοκαλλιεργητών – παραγωγών που δραστηριοποιούνται στο νησί της Λήμνου. Το παρατεταμένο και ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας σε ενέργεια και αγροτικά εφόδια, σημειώνει ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία στον αγροτικό κόσμο, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του βρίσκεται στα πρόθυμα οικονομικής κατάρρευσης εξαιτίας της παντελούς έλλειψης αποτελεσματικού σχεδιασμού στήριξης της παραγωγής”.
Ο Γιάννης Μπουρνούς, στην νέα κοινοβουλευτική παρέμβασή του επί αγροτικών θεμάτων, που συνυπογράφουν ακόμα 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλεί τον κ. Γεωργαντά να τον ενημερώσει για τους λόγους του αποκλεισμού σημαντικού αριθμού αμπελοκαλλιεργητών της Λήμνου από αυτη την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, καθώς και για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί,  εάν προτίθεται, προκειμένου να στηριχθεί επαρκώς και ουσιαστικά ο κλάδος της αμπελουργίας.Source link