Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με το ηχηρό μήνυμα ενάντια στον Σακχαρώδη Διαβήτη, «Αλλάζουμε τις ζωές μας, αλλάζουμε τον Διαβήτη για πάντα», ο Σύλλογος Διαβητικών Π.Ε. Φθιώτιδας 360°, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Λαμίας) και τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Σακχαρώδη Διαβήτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη, επικινδυνότητα και αντιμετώπιση της νόσου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπήρχε έντυπο υλικό ενημέρωσης, δυνατότητα λήψης τιμών σακχάρου, είτε με απλή μέτρηση γλυκόζης, είτε με μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, (ειδική μέτρηση που καταγράφει τα επίπεδα του σακχάρου το τελευταίο τρίμηνο), όπου αυτό απαιτήθηκε, από ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα οι ζαχαροπλάστες, προσέφεραν γλυκίσματα με εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής πέραν της ζάχαρης, και όλα αυτά κάτω από τους ήχους σαξοφώνου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς, ο αναπληρωτής Δημάρχου Θανάσης Ντούζγος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Δημήτρης Δρακάκης, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος απέστειλε χαιρετισμό στην Πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Π.Ε Φθιώτιδας Βασιλική Παπαρούνα καθώς στα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει με πράξεις και έργα και κυρίως με σεβασμό τον «δύσκολο αγώνα» των διαβητικών για μια καλύτερη ζωή χωρίς διακρίσεις ενταγμένους στο κοινωνικό σύνολο και σε όλες τις δράσεις ανεξαιρέτως.

ΠηγήSource link