Εκδήλωση για τα 20 χρόνια slow food Ικαρίας στον Χριστό Ραχών

“Αναγέννηση” είναι ο τίτλος των εορταστικών εκδηλώσεων της φετινής διεθνούς γιορτής «ημέρα Terra Madre (Μητέρα Γη)». Κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, που είναι και η ημέρα της ίδρυσης του διεθνές κινήματος Slow Food, διοργανώνονται τοπικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, για να γιορταστεί το καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό για όλους.
Η ομάδα του Slow Food Ikaria, που φέτος έγινε 20 ετών, μας καλεί “το Σάββατο 10/12 στον χώρο που στεγάζεται ο Γυναικείο Συνεταιρισμός στην πλατεία του Χριστού Ραχών Ικαρίας από τις 15:00 μέχρι τις 18:00, να συζητήσουμε, να μάθουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για όλα όσα μας απασχολούν”.
Κάποια από αυτά τα θέματα είναι η σημασία των εποχιακών φρούτων και λαχανικών, η σημασία της στήριξης των τοπικών παραγωγών, η μεσογειακή διατροφή, η βιοποικιλότητα, οι τρόποι για να συντηρήσουμε ή να επαναχρησιμοποιήσουμε διάφορα τρόφιμα και πολλά άλλα.
“Ελάτε μικροί και μεγάλοι και αν θέλετε φέρτε κάποιο φρούτο ή λαχανικό από τον κήπο σας ή κάτι που έχετε μαγειρέψει για να βάλουμε στο τραπέζι μας! Να δοκιμάσουμε και να αρχίσουμε έναν δημιουργικό διάλογο. Θα γίνουν και δραστηριότητες για μικρά παιδάκια”, τονίζουν στην πρόσκληση τους.Source link