Εθελοντική αιμοδοσία στην Αταλάντη – STEREA NEWS

O Δήμος Λοκρών και η Τράπεζα Αίματος Αταλάντης, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αταλάντης και το Γ.Ν. Λαμίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022, από ώρα 09:30 έως 12:30, εθελοντική αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Σύμφωνα με την επισήμανση του Δήμου, οι ανάγκες αιμοδοσίας στη χώρα παραμένουν υψηλές και αυξημένες μετά την πανδημία του Covid – 19, η οποία επηρέασε αρνητικά τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών, τονίζοντας παράλληλα πως οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ κι αν τα αποθέματα αίματος δεν ανανεώνονται, τότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει επάρκεια χωρίς εισαγωγές από το εξωτερικό.

Ο Δήμος Λοκρών καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να δείξουν για άλλη μία φορά έμπρακτα το αυξημένο αίσθημα αλληλεγγύης προσφέροντας αίμα για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη από αίμα προκειμένου να είναι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους.

Είναι ύψιστη κοινωνική προσφορά η συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες. Οι πολίτες που θα συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Λοκρών θα βοηθήσουν να εμπλουτιστεί η τράπεζα αίματος της Αταλάντης που έχει στηρίξει διαχρονικά το κοινωνικό σύνολο της πόλης της Αταλάντης και της ευρύτερης περιοχής.

ΠηγήSource link