«Είμαι μια ανθρώπινη ευάλωτη μαμά, που φτάνει στα όρια της» – Άμεση Ενημέρωση

Η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία είναι αρκετά ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη με την κόρη της, Αλεξάνδρα, συνειδητοποίησε ότι είναι λογικό να χάνει την ψυχραιμία της μερικές φορές σε ό,τι αφορά το παιδί της.

Στη νέα της ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελεονώρα Μελέτη έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο για την μητρότητα που ανέφερε:

«Χώθηκα στη σκηνούλα μου και ένιωσα μια ασφάλεια, μια προστασία απέναντι σε όλα όσα με έκαναν λίγο νωρίτερα να τρέξω. Να φταίει η σκηνή; Ο άνθρωπος εξάλλου αυτό αναζητά σε όλο το ταξίδι της ζωής του. Την επιστροφή στη μήτρα. Γι’ αυτό έμεινε σε σπηλιές, γι’ αυτό έφτιαξε σπίτια και αυτοκίνητα… έχει ανάγκη να περιβάλλεται από κουκούλια.

Εκεί μέσα στο κουκούλι μου ένιωσα τύψεις που τελευταία χάνω την υπομονή μου με την Αλεξάνδρα. «Τεστάρει τα όρια σου μου λένε», «Είμαι απλά κουρασμένη» απαντώ. Μερικές φορές φτάνω στα όρια της τρέλας, όχι της υπομονής. Μερικές φορές θέλω απλά να με καταλάβει, αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Και προσπαθώ να τη καταλάβω εγώ. Αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.

Και τότε συνειδητοποιώ ότι είμαι μια ανθρώπινη ευάλωτη μαμά. Που φτάνει στα όρια της. Και τότε φεύγω κ αναζητώ λίγη απομόνωση και λίγη ηρεμία στη σκηνούλα μου. Μπορεί κ εγώ να θέλω να επιστρέψω στη μήτρα. Αλλά αν το θέλω εγώ θα το θέλει και η Αλεξάνδρα. Και όταν αρχίζω αυτές τις σκέψεις έχει έρθει η ώρα να παραγγείλω ένα Μοχίτο. Και απλά κάθομαι εκεί χωρίς να κάνω τίποτα, μέχρι να αρχίσω να ακούω τα κουνούπια να «ζζζζζιζουν» στα αυτιά μου. Τότε επιστρέφω. Καλύτερη μαμά από πριν».

 

Source link