Διαδίδει μίσος και ψέματα – Άμεση Ενημέρωση

Φανατική κατά της ελευθερίας του λόγου χαρακτηρίζει η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας την ηθοποιό Λία Ρίμινι. Αφορμή η αγωγή που κατέθεσε εκείνη.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της, η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας επιτίθεται με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στη Λία Ρίμινι, η οποία ήταν μέλος της για 35 χρόνια. Η ηθοποιός αποχώρησε το 2013 και έκτοτε μιλά για όσα πέρασε.

Η ηθοποιός κατηγόρησε την εκκλησία για επιζήμιες προσπάθειες αντιποίνων και απόπειρα περιορισμού της ίδιας και «χιλιάδων» άλλων επικριτών της Σαϊεντολογίας που έχουν μιλήσει εναντίον της θρησκευτικής οργάνωσης και του επικεφαλής της, Ντέιβιντ Μισκάβιτς.

Η ηθοποιός ήταν μέλος της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας για 35 χρόνια και αποχώρησε το 2013.

Από τότε που έφυγε, έχει διατυπώσει ισχυρισμούς σχετικά με τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες της εκκλησίας στο βιβλίο της το 2016 «Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology» και το βραβευμένο με Emmy ντοκιμαντέρ «Leah Remini: Scientology and the Aftermath».

Σε ανακοίνωσή της η εκκλησία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent» αποκάλεσε την ηθοποιό «φανατική κατά της ελευθερίας του λόγου».

Η Leah Rimini μηνύει την εκκλησία της Σαϊεντολογίας για παρενόχληση και ψυχολογικά βασανιστήρια

«Αν η Ρίμινι δεν μπορεί πλέον να βρει δουλειά, δεν πρέπει να κατηγορεί κανέναν άλλον, παρά μόνο τον εαυτό της» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η αγωγή είναι γελοία και οι ισχυρισμοί καθαρή τρέλα. Η Ρίμινι διαδίδει μίσος και ψέματα για μια δεκαετία και τώρα προσβάλλεται, όταν οι άνθρωποι ασκούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου, εκθέτοντας την για αυτό που είναι—μια φανατική κατά της ελευθερίας του λόγου» αναφέρεται.

«Προφανώς όλοι στο Χόλιγουντ γνωρίζουν τώρα αυτό που γνωρίζαμε ήδη: ότι η Ρίμινι είναι ένα φρικτό άτομο και τοξικό για τόσους πολλούς που έχουν την ατυχία να έρθουν σε επαφή μαζί της» προστίθεται.

Η ηθοποιός αναφέρει ότι κατέθεσε την αγωγή σε μία προσπάθεια «να απαιτήσει από την εκκλησία της Σαϊεντολογίας και κάθε οντότητα που αυτή ελέγχει και χρηματοδοτεί, να σταματήσει τη φερόμενη πρακτική της παρενόχλησης, δυσφήμισης και άλλης παράνομης συμπεριφοράς εναντίον όσων η Σαϊεντολογία έχει χαρακτηρίσει “εχθρούς”».

Η Λία Ρίμινι δημοσίευσε το κείμενο της αγωγής στο προσωπικό της blog στην πλατφόρμα Substack.

To άρθρο Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας επιτίθεται στη Leah Rimini: Διαδίδει μίσος και ψέματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Source link