«Δεν μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από το έργο» – Galaksias Portal News

Ο Γιάννης Στάνκογλου σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Real Life τοποθετήθηκε για τον σάλο που προκάλεσε η παράσταση «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο.

Ο ηθοποιός τόνισε πως σε ένα τόσο μεγάλο έργο όπως αυτό του «Οιδίποδα» δεν μπορείς να βάζεις τον εαυτό σου πάνω από το έργο καθώς είναι πολύ μεγαλύτερο.

«Όταν ένας καλλιτέχνης δηλώνει ότι είναι δική του διασκευή εμπνευσμένη από τον οποιονδήποτε και ότι δεν τον απασχολεί το ίδιο το κείμενο, μπορεί να κάνει αυτό που θέλει, το καταλαβαίνω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Λένα Κιτσοπούλου το είχε δηλώσει, οπότε το καταλαβαίνω απόλυτα» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Στάνκογλου.

«Από την άλλη, σε ένα έργο τόσο μεγάλο όσο είναι ο Οιδίποδας, δεν μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου πάνω από το έργο, είναι πολύ μεγαλύτερο από εσένα ό,τι και να κάνεις και καλό είναι να το παρουσιάσεις έτσι όπως είναι. Από ‘κει και πέρα, αν ο καλλιτέχνης έχει την ανάγκη να μιλήσει με έναν άλλο τρόπο και το δηλώνει κιόλας, το καταλαβαίνω απόλυτα», τόνισε ο ηθοποιός.

Την κριτική της επόμενης ημέρας, η οποία συνοδεύει πάντα μια παράσταση που παρουσιάζεται στην Επίδαυρο, τη φοβάσαι; Την περιμένεις;

Όχι, δεν τη φοβάμαι. Περιμένω να δω βέβαια, είναι σημαντικό η δουλειά που έχουμε κάνει να δούμε και πώς θα «ακουμπήσει» στην πένα του κριτικού. Αλλά νομίζω μεγαλύτερη κριτική είναι το χειροκρότημα του κόσμου, το πώς έρχονται και σου μιλούν μετά την παράσταση άνθρωποι που μπορεί να μη γνωρίζουν τόνους θέατρο αλλά έχουν ένα ένστικτο και παρακολουθούν με μια άλλη αλήθεια και για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο κριτήριο.

 

 Source link