Δίκη για τους βιασμούς ΑμεΑ: «Ο Γιάννης τα κατασκεύασε», υποστήριξε ο κ. Βέρας – Ένταση στο δικαστήριο – ΡέθυμνοΕκπαιδευτικοί ενοχλήθηκαν με τα λεγόμενα του κ. Βέρα και προκάλεσαν αναστάτωση – Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να απομακρυνθούν αν δεν μπορούν όπως είπε χαρακτηριστικά αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για την κακοποίηση και τον βιασμό του 20χρονου Γιάννη από τα Χανιά, ενός νεαρού με νοητική υστέρηση. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2021 σε χωριό του δήμου Πλατανιά, και η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 68χρονος φίλος τού πατέρα του Γιάννη, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη, ένας 72χρονος ιερέας που είναι θείος του θύματος, ένας ακόμα 44χρονος ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του, που είναι άτομο με αναπηρία.

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στη δικαστική αίθουσα όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του 68χρονου κ. Βέρας μιλούσε για το παρελθόν του θύματος και για κάτι το οποίο όπως είπε φέρεται να κατασκεύασε ο Γιάννης σε ηλικία 11 ετών, εμπλέκοντας τη δασκάλα του σχολείου του.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Βέρας ενόχλησαν κάποιους εκπαιδευτικούς όπως δήλωσαν οι ίδιοι ότι είναι εντός της αίθουσας με συνέπεια να το διακόψουν.

Άμεσα η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να απομακρυνθούν αν δεν μπορούν όπως είπε χαρακτηριστικά αυτά που ακούγονται στα δικαστήρια.

Τη ίδια ώρα ένα ακόμα νεαρό άτομο που βρισκόταν στο ακροατήριο κάλεσε τον κ. Βέρα να συνεχίζει την κατάθεσή του με τον τρόπο του όμως να ενοχλεί τον συνήγορο υπεράσπισης.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει και ο εισαγγελέας της έδρα ο οποίος πρότεινε να αποχωρήσουν από την αίθουσα σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε θα πρέπει να δοθεί εντολή για τη σύλληψη τους

Εκείνη όμως που προκάλεσε την έκρηξη του κ. Βέρα ήταν η φράση που είπε ο συγκεκριμένος νέος αποχωρώντας από την αίθουσα ότι «ένας ένας σας ξέρουμε και θα σας βρούμε».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

 


[ad_2]
Source link