Δίκη για τους βιασμούς ΑμεΑ: Ένοχος ο 68χρονος, αθώος ο πατέρας η πρόταση του Εισαγγελέα – ΡέθυμνοΚατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 68χρονος φίλος τού πατέρα του Γιάννη, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη, ένας 72χρονος ιερέας που είναι θείος του θύματος, ένας ακόμα 44χρονος ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του, που είναι άτομο με αναπηρία

Στην τελική ευθεία εισέρχεται σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για την κακοποίηση και τον βιασμό του 20χρονου Γιάννη από τα Χανιά, ενός νεαρού με νοητική υστέρηση. Πρόκειται για την υπόθεση που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2021 σε χωριό του δήμου Πλατανιά, και η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Η ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, συνεχίστηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, με τις απολογίες των 5 συνολικά κατηγορουμένων και μετά τη διακοπή, η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα Πέμπτη με την εισαγγελική πρόταση.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ένας 68χρονος φίλος τού πατέρα του Γιάννη, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη, ένας 72χρονος ιερέας που είναι θείος του θύματος, ένας ακόμα 44χρονος ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του, που είναι άτομο με αναπηρία.

Ο Εισαγγελέας πρότεινε σήμερα Πέμπτη, να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος του πατέρα για μια πράξη βιασμού στο σπίτι του το διάστημα από 15-25/2017.

Ενώ για τον 67χρονο πατέρα πρότεινε να κηρυχθεί αθώος για συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό, μιας και δεν αποδείχτηκε ότι ο φίλος του τον βίαζε κατά εξακολούθηση. Πρότεινε ωστόσο την ενοχή του για το πλημμέλημα της κακοποίησης και για τους υπόλοιπους 3 ο εισαγγελέας να κηρυχθούν αθώοι.

Επίσης εξήγησε ότι προκύπτει βιασμός του παιδιού στις 24/7/21 από την έκθεση του ιατροδικαστή με ημερομηνία 26/7/21.

Επιπλέον τόνισε ότι ο πρώτος βιασμός του Γιάννη έγινε στις 25/2/2017 στο σπίτι του 68χρονου, με συνέπεια την επόμενη ημέρα να πάνε πατέρας και Γιάννης στο ΤΕΠ του γενικού νοσοκομείου Χανίων με αιμορραγία.

Η διαδικασία συνεχίζεται.


[ad_2]
Source link