Δήμος Ανατολικής Σάμου: Συζήτησαν με τους αγρότες τα θέματα που τους απασχολούν

H αγροτική παραγωγή της Σάμου, τα παραγόμενα αγροτικά προϊόντα, η βέλτιστη αξιοποίηση τους και η σύνδεση τους με τον τουρισμό, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο του Δήμου Ανατολικής μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κου Στάντζου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης και Προώθησης προϊόντων Βορείου Αιγαίου κυρία Άννη Ανδρεάδου, ο Αντιδήμαρχος Καρράς Ευάγγελος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμμανουήλ Γαρουφαλής, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεώργιος Λάφης, ο Χρήστος Βακιντής, ο Γιακουμής Αμυρσώνης, η γεωπόνος Ειρήνη Δημοπούλου και ο Νίκος Κονταξής μέλος του αγροτικού συλλόγου.

Αποφασίστηκε η άμεση σύσταση οργανωτικής επιτροπής που θα αποτελεί ένα παραγωγικό σχήμα με στόχο την κατάθεση προτάσεων και διεκδικήσεων.

Από την πλευρά του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου τα μέλη του τόνισαν ότι για να υπάρξει παραγωγή και ποιοτικό προϊόν για να αξιοποιηθεί, αλλά και να συνδεθεί με τον τουρισμό, θα πρέπει πρώτα και κύρια να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και ο αγροτικός κόσμος του νησιού με συγκεκριμένα και στοχευμένα μέτρα. Ενδεικτικά, ανέφερε τη λήψη άμεσα μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.Source link