«Από τις 4 Αυγούστου ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για τη μετακίνηση οπαδών» – Galaksias Portal News

Ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρεται στη μετακίνηση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας. Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο διευκρινίζεται ότι οι Κροάτες είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ. από τις 4 Αυγούστου για το επικείμενο ταξίδι και πως μάλιστα το ίδιο έκανε και το Μαυροβούνιο, όταν η πομπή πέρασε τα σύνορα για την Αλβανία.

Αναλυτικά:

«Λόγω πολλών αιτημάτων των ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή Κροατών πολιτών σε ταραχές στην Ελλάδα, σας ενημερώνουμε:

Στις 4 Αυγούστου 2023, η κροατική αστυνομία συνέλεξε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια για φιλάθλους που μπορούσαν να πάνε στην Ελλάδα, μέσω διεθνών καναλιών της Europol και της Interpol, οι οποίες παραδόθηκαν στην ελληνική αστυνομία, αλλά και στην αστυνομία άλλων χωρών που βρίσκονται στο δρομολόγιο (Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο).

Συγκεκριμένα, πληροφορίες ασφαλείας αυτού του είδους ανταλλάσσονται με χώρες που βρίσκονται στην αναμενόμενη διαδρομή και η αστυνομία κάθε χώρας αξιολογεί χωριστά πώς θα ενεργήσει σε σχέση με τις πληροφορίες που της παρέχονται. Στο πλαίσιο της διεθνούς επικοινωνίας, η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές των χωρών στο εν λόγω δρομολόγιο ότι στις 7 Αυγούστου, μεταξύ 03:00 και 06:00, στην έξοδο από το Μαυροβούνιο προς την Αλβανία, εντόπισε 120 Κροάτες πολίτες σε 21 οχήματα.

Προς το παρόν, δεν έχουμε σχόλια από την ελληνική αστυνομία για τη μεταχείριση των Κροατών πολιτών και συλλέγονται πληροφορίες προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες».Source link