Απάτη στο Μηχανολογικό: Τρεις ελεύθεροι και άλλοι τρεις… επιστρέφουν χρήμα πριν απολογηθούν! – ΗράκλειοΠρόκειται για τα δύο αδέρφια από το εν λόγω γραφείο και τον πατέρα τους, μια εργαζόμενη στο επίμαχο γραφείο, έναν υπάλληλο του Μηχανολογικού κι έναν πολίτη


Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου παρουσιάστηκαν σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου τα έξι άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην κομπίνα ολκής ύψους… εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε στηθεί σε βάρος της Περιφέρειας από ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης μεταβιβάσεων οχημάτων στο Ηράκλειο, σε βάθος πολλών ετών.

Πρόκειται για τα δύο αδέρφια από το εν λόγω γραφείο και τον πατέρα τους, μια εργαζόμενη στο επίμαχο γραφείο, έναν υπάλληλο του Μηχανολογικού κι έναν πολίτη. Εκτός από τον υπάλληλο του Μηχανολογικού ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα), οι υπόλοιποι πέντε βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, φέρεται ότι ο βαθμός εμπλοκής του κάθε ενός εκ των κατηγορουμένων, διαφέρει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πατέρας κι οι δυο γιοι του ζήτησαν κι έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ οι έτεροι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους: Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη στο γραφείο αφέθηκε ελεύθερη αφού της επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στους άλλους δύο δεν επιβλήθηκε κανείς περιοριστικός όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr και οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό για την απάτη. Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο βαθμός εμπλοκής που φέρεται να αποδίδεται από τις Αρχές στον υπάλληλο του Μηχανολογικού και ακόμη περισσότερο στον πολίτη, δεν είναι μεγάλος.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τους κατηγορούμενους – μέλη της ίδιας οικογένειας, η νέα προθεσμία που ζητήθηκε και δόθηκε φέρεται να σχετίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, με τη συγκέντρωση περαιτέρω στοιχείων για την υπόθεση. Πάντως, οι τρεις συγγενείς φέρονται να εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αποκαταστήσουν την όποια ζημία τυχόν προκλήθηκε στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, φέρεται ότι έχει ήδη υπάρξει επαφή με την Περιφέρεια από την πλευρά τους, για την αποκατάσταση της όποιας ζημιάς έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, τυχόν προκληθεί. Πάντως, καμία σχετική απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί αρμοδίως χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέφερε, προ ημερών, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του neakriti.gr, για την υπόθεση,  από την επισταμένη έρευνα των Αρχών, το προηγούμενο διάστημα φέρεται να προκύπτει ότι τα δύο αδέρφια φέρονται να είχαν ζημιώσει από το 2011 έως το 2022, την Περιφέρεια αποκομίζοντας παράλληλα παράνομο όφελος για τους ίδιους, τουλάχιστον 520.000 ευρώ ο ένας και τουλάχιστον 325.000 ευρώ ο δεύτερος.

Εξάλλου, φέρεται να προκύπτει ακόμη ότι ο πατέρας των δύο αδερφών, που είναι άτομο με μεγάλη εμπειρία και γνώση στον γενικότερο τρόπο λειτουργίας του Μηχανολογικού φέρεται να «έβαλε» πριν από αρκετά χρόνια τα δυο παιδιά του στον επαγγελματικό χώρο όπου δραστηριοποιείτο.

Ένα ακόμη στοιχείο που φέρεται να προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών είναι ότι οι συναλλαγές που έκαναν τα δύο αδέρφια -τουλάχιστον στο σύνολο των φακέλων που είχαν ελεχθεί- γίνονταν αποκλειστικά με παραποίηση του εκάστοτε αποδεικτικού των εν λόγω συναλλαγών. Όπως εύκολα συμπεραίνεται, με τον τρόπο αυτό, φέρονται να κατάφερναν να αποκομίζουν αυξημένο -και προφανώς- αφορολόγητο εισόδημα.


[ad_2]
Source link