Ανέκδοτες ιστορίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ «κυκλοφορούν» και στα αγγλικά

Μια αδημοσίευτη συλλογή διηγημάτων του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη, Πέδρο Αλμοδόβαρ θα εκδοθεί σε αγγλική μετάφραση του Φρανκ Γουίν το 2024.

Το βιβλίο «Last Dream», (Τελευταίο Όνειρο), το οποίο ο Πέδρο Αλμοδόβαρ περιγράφει ως «αποσπασματική αυτοβιογραφία» και «λίγο αινιγματική» περιλαμβάνει 12 ιστορίες που αντικατοπτρίζουν κοινά θέματα του κινηματογραφικού του έργου, όπως κωμωδία, αυτομυθοπλασία, παρωδία.

Οι ιστορίες, που γράφτηκαν από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 έως τις μέρες μας, θα δημοσιευθούν τον Σεπτέμβριο του 2024 από τη βρετανική εκδοτική εταιρεία Harvill Secker του Penguin Random House UK, σύμφωνα με τον Guardian.

Αν και είναι γνωστός ως ένας από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της γενιάς του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ έχει επίσης μεγάλο πάθος για τη λογοτεχνία.

Στην εισαγωγή της συλλογής, ο Αλμοδόβαρ γράφει: «Μου έχουν ζητήσει να γράψω την αυτοβιογραφία μου περισσότερες από μία φορές και πάντα αρνιόμουν. Μου έχει προταθεί επίσης να αφήσω κάποιον άλλο να γράψει τη βιογραφία μου, αλλά πάντα αντιστεκόμουν στην ιδέα ενός βιβλίου αποκλειστικά για εμένα ως άτομο».

«Ποτέ δεν κράτησα ημερολόγιο και όποτε προσπάθησα, δεν έφτασα ποτέ στη δεύτερη σελίδα. Κατά μία έννοια, λοιπόν, αυτό το βιβλίο αντιπροσωπεύει κάτι παράδοξο.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλύτερα μια αποσπασματική αυτοβιογραφία, ημιτελής και λίγο αινιγματική» σημειώνει.

To άρθρο Ανέκδοτες ιστορίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ «κυκλοφορούν» και στα αγγλικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .Source link