«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον» (vid) – Ειδήσεις

Παρουσία Μητσοτάκη οι εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο – Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός από το νησί της Μεγαλόχαρης

Με λαμπρότητα γιορτάζει ο απανταχού ελληνισμός την Κοίμηση της Θεοτόκου, όπως κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι, και φέτος, η Τήνος, όπου δίνει το «παρών» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη», ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τη Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Μητσοτάκης: «H χώρα ξεπέρασε τη δεκαετή κρίση -Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με ελπίδα»  

Στο καθιερωμένο μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν σήμερα κάθε λόγο να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον παρά τις δυσκολίες. Η χώρα έχει ξεπεράσει τη δεκαετή κρίση και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ελπίδα, που είναι συνυφασμένη με τη σημερινή ημέρα».

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια τόνισε ότι «σήμερα η σκέψη όλων των Ελλήνων είναι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε όλους αυτούς που φροντίζουν ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς, που δίνουν τη ζωή τους στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε τη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου – Τήνου Δωρόθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρίστανται και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταντίνο Φλώρο ενώ μαζί με τον πρωθυπουργό βρίσκεται και η κόρη του Δάφνη.

Με κατάνυξη η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νησί της Μεγαλόχαρης

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο νησί της Μεγαλόχαρης, την Τήνο, τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωροθέου, ενώ συμπροσευχήθηκαν οι μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.

Παράλληλα, έγινε η ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του καταδρομικού «Έλλη» που τορπίλισαν πριν από 83 χρόνια ιταλικά υποβρύχια, όταν στις 15 Αυγούστου 1940 το χτύπησαν παίρνοντας στον υγρό τάφο του Αιγαίου αξιωματικούς και ναύτες. Εν συνεχεία, κατατέθηκε στεφάνι στο μνημείο της «Έλλης» από τον Δήμο Τήνου και τιμητικοί κανονιοβολισμοί στο «Κανονάκι της Έλλης».

 Source link