Άρχισαν οι εορταστικές παραγγελίες στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας

Το εορταστικό τραπέζι αποτελεί πάντα ένα από τα μεγάλα ζητούμενα τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για την Πρωτοχρονιά και ήδη οι Καρδιτσιώτες προετοιμάζονται για να το «φορτώσουν» όπως επιτάσσει η παράδοση.

Με αυτό ως δεδομένο είναι λογικό να παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση στα κρεοπωλεία της Καρδίτσας, σε επίπεδο παραγγελιών, που θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες. Αυτή είναι η εικόνα που έδωσε μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Μπέσιος, προσθέτοντας πως οι Καρδιτσιώτες επιμένουν παραδοσιακά. Σε κρέατα δηλαδή που συνηθίζουμε για το γιορτινό τραπέζι αυτής της περιόδου ήτοι, κυρίως χοιρινό (συμπεριλαμβανομένης της γουρουνοπούλας) και λουκάνικα, γαλοπούλα και αρνί. Τα υπόλοιπα κρέατα έχουν λιγότερη ζήτηση.

Σε ότι αφορά τώρα στις τιμές υπάρχει μία σαφής άνοδος, που ανά κατηγορία κρέατος κυμαίνεται από 1 μέχρι 2,5 ευρώ το κιλό.

Το ολόκληρο γουρουνόπουλο για σούβλα πωλείται φέτος 12 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν μεταξύ 9,5 και 10 ευρώ.

Το χοιρινό κρέας είναι μεσοσταθμικά στα 6,5 ευρώ, ένα ευρώ ακριβότερο από πέρυσι, όπως ένα ευρώ πιο πάνω είναι και το αρνί που κυμαίνεται μεταξύ 10,5 και 11.

Ανεβασμένη είναι και η παραδοσιακή γαλοπούλα που πωλείται 9,5 με 10 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι η τιμή της ήταν 8,5 με 9 ευρώ το κιλό.

Τέλος, το μοσχάρι χωρίς κόκκαλο το βρίσκεις από 13 μέχρι 13,5 το κιλό, που σημαίνει 2 ευρώ πιο πάνω από το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσειςSource link