Άδειασε η Αθήνα και ο Πειραιάς – Όμορφα στιγμιότυπα της πρωτεύουσας

Από τις ελάχιστες ημέρες (μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού) που η Αθήνα αδειάζει. Οι πολύβουοι δρόμοι της Αθήνας και του Πειραιά σήμερα είναι έρημοι, καθώς οι κάτοικοι της πόλης είναι στην εξοχή.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και δείχνουν πόσο όμορφη πόλη είναι, πραγματικός παράδεισος.  Δείτε το φωτορεπορτάζ της «Ζούγκλας» που αναδεικνύει τις ομορφιές της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και του δήμου Πειραιά εργάζονταν σήμερα το πρωί, ανήμερα του δεκαπενταύγουστου.

Πειραϊκή – Σταυρός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Σταυρό στην Πειραϊκή η εικόνα είναι μαγική, είναι λες και βρίσκεται κανείς σε νησί.

 

Πειραιάς – Πασαλιμάνι

Στο Πασαλιμάνι επικρατεί ησυχία και είναι ότι πρέπει κανείς για να απολαύσει κάποιος μόνος του… την βόλτα του

Πειραιάς – Δημοτικό Θέατρο

Στο σημείο του Δημοτικού Θεάτρου στον  Πειραιά, μια μέρα πριν την διοργάνωση του supercupανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτυ και την Σεβίλλη. Αυτό «μαρτυρούν» και οι αφίσες έξω από το Δημοτικό Θέατρο, έξω από το οποίο σήμερα επικρατεί σιγήν ιχθύος.

 

Ιερά Οδός – Στο ύψος της ΕΒΓΑ

Ο αρχαιότερος δρόμος της Αθήνας, η Ιερά Οδός είναι άδεια και στα δύο ρεύματα.

 

 

Ιερά Οδός & Πειραιώς

Σε μια από τις πιο κομβικές διασταυρώσεις της πόλης των Αθηνών, αυτής της Ιεράς Οδού με την Πειραιώς δεν κουνιέται φύλλο. Στο βάθος θα διακρίνετε και την τεχνόπολις.

Αθήνα

Ομόνοια

Αναμφισβήτητα η πλατεία της Ομόνοιας είναι το πιο κομβικό σημείο της πρωτεύουσας. Ακόμη και αυτό σήμερα είναι άδειο. Με το σιντριβάνι του έτοιμο να δροσίσει όποιον περνά από το σημείο.

Αθήνα

Σταδίου

Από την Ομόνοια για να φθάσει κανείς στην πλατεία Συντάγματος διανύει την Σταδίου, όπως διαπιστώνει κανείς, μόνο τα φανάρια έμειναν πίσω και αυτά θύμωσαν και…κοκκίνησαν!

Πανεπιστημίου

Ψυχή δεν πέρναγε σήμερα το πρωί ούτε στην οδό Πανεπιστημίου, ίσως από τις ελάχιστες στιγμές του χρόνου που το οδόστρωμα στο σημείο παίρνει βαθιές ανάσες.

 

Ακαδημίας

Στο ύψος της Ζωοδόχου Πηγής στην Ακαδημίας η περιοχή είναι…έρημη!

 

Λεωφόρος  Αλεξάνδρας

Από τις σπάνιες στιγμές του χρόνου όπου η λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι άδεια και στα δύο ρεύματα.

Ευελπίδων

Η Ευελπίδων είναι ένας δρόμος που εξαιτίας των δικαστηρίων έχει συνεχώς κίνηση όλες τις ημέρες του χρόνου. Σήμερα και αυτή είναι άδεια…

 

Πατησίων

Ακόμη και στην Πατησίων σήμερα επικρατεί απόλυτη ησυχία και ηρεμία. Και είναι ο δρόμος που διακρίνει κανείς την Ακρόπολη και σήμερα φαινόταν…

Αθήνα

 

Κάτω Πατήσια

Σε ένα επίσης κομβικό σημείο της Αθήνας αυτό των Κάτω Πατησίων όπου διασταυρώνεται η Αχαρνών με την Στρατηγού Καλλάρη, επικρατούσε σήμερα το πρωί απόλυτη ηρεμία.

Περιστέρι

Στο πολυπληθές Περιστέρι οι δρόμοι σήμερα είναι άδειοι. Αυτό δείχνει το στιγμιότυπο από τον κεντρικό δρόμο την Παναγή Τσαλδάρη στο ύψος, του δημαρχείου της πόλης και της Ευαγγελίστριας.Source link